Om mig

Hvem er jeg - Lidt om mig og min pædagogik

Jeg er uddannet folkeskolelærer og har arbejdet med børn det meste af mit liv. Jeg har undervist i folkeskolen i en årrække både med specialundervisning og som klasselærer. Jeg har altid interesseret mig for børn med indlæringsvanskeligheder og har en efteruddannelse inden for bl.a. læseindlæring. Det der er specielt for mig og min undervisning er, at jeg har en stor tro på hvad børn kan, hvis de får de rette betingelser. Jeg er meget fantasifuld og meget stædig, og jeg giver ikke op, før jeg har fundet en arbejdsmetode eller forståelsesramme, der kan bringe barnet videre i dets udvikling. Jeg holder meget af at arbejde med børn, og er god til at sætte mig ind i hvordan de tænker og føler.

Jeg har desuden en kreativ baggrund der giver mig en fordel i forhold til at forstå børn. Jeg har liniefag i musik og billedkunst og er desuden historiefortæller og komponist. Jeg benytter mig af musisk-praktiske undervisningsformer, når jeg vurderer, at det støtter barnets læring. Den kreative indfaldsvinkel kan for nogle børn være det, der sætter gang i udviklingen. Jeg er god til at finde børns styrker og kompetencer, og gøre dem opmærksomme på hvad de er gode til. Jeg kan ofte se nogle styrker hos børn, som andre ikke har haft øje for.

Desuden arbejder jeg meget med billedbøger og anden litteratur som kan åbne for glæden ved at lære.

Min pædagogik bygger på at inddrage hele barnets personlighed - dets tanker, følelser, fantasi, bekymringer og interesser. Det er sådan man vækker barnets egen lyst til at lære - og uden den kommer man ingen vegne.

Jeg elsker at undervise hvad enten det er i begynderlæsning, brøker, stavning og grammatik eller mere musiske færdigheder. Mit engagement smitter af på børnene, det har jeg oplevet igen og igen.

Min musikalske baggrund

Min musikalske baggrund er en stor fordel i forhold til barnets sproglige udvikling, da musikudøvelse udvikler det sproglige center i hjernen.

Jeg glæder mig til at høre fra jer - hvis I har brug for min hjælp eller ønsker yderligere oplysninger.

Venlig hilsen Marianne Lyngbirk Tlf. 51 68 61 61

Marianne Lyngbirk Rosenberg  | Tlf.: 51 68 61 61